Van Vleeschhouwer tot versspecialist
Sinds dat de mens vlees eet, bestaan er slagers. De slager is één van de oudste ambachten in Nederland. Een ambacht is handwerk dat wordt aangeleerd om een beroep mee uit te oefenen. De slager is met de eeuwen veranderd. Kon je vroeger alleen vlees kopen, nu kun je er terecht voor maaltijden, soepen of lekkere belegde broodjes. Het is niet zo raar dat de slagerij is veranderd want dat is ons eetpatroon ook.

In de vorige eeuw is de slagerij veranderd van een winkel waar je alleen vlees koopt tot een heuse eetwinkel. Je kunt er nu meer kopen dan alleen varkens-, rund-, lams- of kalfsvlees of gevogelte zoals kip. Wat dacht je van eigengemaakte maaltijden, soepen, salades, belegde broodjes en hapjes.

In de slagerij heeft iedereen zijn eigen taak. Zo zorgt de slager ervoor dat de toonbank vol ligt met vlees zoals biefstuk, gehakt, slavink of hamburgers. Achter de toonbank staan de winkelmedewerkers die de klanten helpen. Ook heb je vaak een traiteur in de slagerij die zorgt voor de zelfgemaakte maaltijden en soepen.

Benieuwd hoe het er aan toe gaat in de Nederlandse slagerij? Laat je inspireren door dit filmpje…